INSEKTER

PATTEDYR

PADDER/ØGLER

PLANTER

NATUR

LOKALITETER

LINKS

Hvem er jeg
Kontakt mig

Foto Index

DOF-Nordjylland
DOF
Skagen Fuglestation
Skagen Fuglefestival
Dofbasen


Rødder og Vinger

Kuras Consult


Husum og Vadehavet 2016

Nu er vi kommet så vidt at vi skal til at melde os til Turen til Husum mm. Det er dejligt at så mange allerede ville booke sig, og både Kurt og Jeg glæder os meget til at tage jer med på tur, og få en masse fælles oplevelser. Her er det foreløbige program. Det er et foreløbigt program, da der vil kunne komme nogle små ændringer. Det ved I der har været med før, men vi får det til at gå op. Vejr og vind er vi jo ikke altid herre over.

Fredag den 16/9
Der er afgang fra Forsyningen, Knivholtvej 15 klokken 06.00, hvor I kan parkere, indtil vi vender retur den 18/9 om aftenen.
Til jer fra Skagen, vil I blive hentet på banegården i Frederikshavn.
Derpå er der afgang til Bad Seegeberg, hvor vi skal se Noctalis, et Flagermuscenter med stor anderkendelse i hele Europa. Her skal vi på hulevandring, høre om Flagermus og se levende flagermus der flyver rundt. En dejligt sted smukt beliggende i Bad Seegeberg.
Efter besøget kører vi til Husum hvor vi indkvarteres på hotel Osterkrug som ligger ved havnen. Her skal vi også spise vores første aftensmåltid. Efter aftensmad går vi en tur i byen og ser lidt på fugle og natur hvis vejret og energien er der, efter en lang tur.

Lørdag den 17/9
Efter endt morgenmad, drager vi langs Vadehavet mod nord. Vi besøger forskellige steder og kommer til Hindenburg dæmningen ved Niebøll. Der vil være indlagt stop, hvor vi ser efter fugle og besøger gode natursteder. Madpakker smører vi selv under morgenmaden, og dem nyder vi på turen et eller andet sted. Over middag drager vi igen til Husum, men besøger Bergenhusen ”storkebyen” undervejs. Der findes et center som fortæller om storke og natur i området.
Aftenen er på hotellet, og efter endt aftensmad kan man gå en tur i byen, og er vejret godt er Havnen et oplagt sted for aftenhygge. Ellers kører vi en tur i området.

Søndag den 18/9
Efter endt morgenmad, drager vi mod Dannevirke. Her mødes vi med Naturvejleder Arne Bondo, som viser og fortæller os om Dannevirke og 1864. Vi skal gå en lille tur, men dem der ikke vil gå kan blive i bussen som samler os op et andet sted. Fugle kigger vi på undervejs.
Madpakker smører vi selv, og den nyder vi et eller andet sted.
Efter Dannevirke kører vi til Draved skov som ligger lidt nord for grænsen. Der skal vi ud at gå, inden vi drager mod nord tilbage til Frederikshavn, hvor jeg forventer vi er ved 20 tiden.
Aftensmad søndag er derhjemme, men vi holder et sted for eftermiddagskaffe.
Praktiske oplysninger:

  1. Pas
  2. Praktisk tøj
  3. Madpakke til turen til Tyskland. Vi sørger for rundstykker til formiddagskaffen.
  4. Euro til lommepenge og drikkevarer
  5. Kikkert og fuglelommebogen
  6. Fotogrej
  7. Bindende tilmelding til Bo Storm på bost@frederikshavn.dk inden 1/8
  8. Indbetaling af det fulde beløb senest 1/9, til Hirtshals Busservice på konto 9001 4562435781, med teksten Husum og Navn på indbetaler. Prisen er som orienteret i februar følgende: Dobbeltværelse kr. 2700,- og enkeltværelse kr. 3100,- begge beløb pr. person.

 

Hilsen Kurt og Bo

 

 

 

Kurt Rasmussen, Frismosevej 27, 9330 Dronninglund - mail@kuras.dk - 4021-6477