FORSIDEN

INSEKTER

PATTEDYR

PADDER/ØGLER

PLANTER

NATUR

LOKALITETER

LINKS

Hvem er jeg
Kontakt mig

Foto Index

DOF-Nordjylland
DOF
Skagen Fuglestation
Skagen Fuglefestival
Dofbasen


Rødder og Vinger

Kuras Consult


STENSNÆS - 10. maj 2016
Kl. 7 - 10

Dagen viste sig fra sin smukkeste side med køligt men klart morgenvejr da de fire deltagere mødtes ved Lyngså Kirke kl. 7. Allerede ved kirken mødte os et morgenkor af ivrige syngende fugle blandt andet:

- Rødstjert
- Gransanger
- Bogfinke
- Gærdesanger
- Gærdesmutte

Vi kørte straks de få km ned til Stensnæs og vandrede sydpå langs med vandkanten. Vinden var svag til jævn fra syd-vest og solen stod en god times tid over horisonten i øst og kastede sit klare lys ned over havet og engene bag klitterne.

Hvid Vipstjert, Engpiber og Stor Præstekrave hilste os velkommen på turen ud mod sydspidsen hvor sandtilførslen fortsat giver mere og mere land mod sydøst. Fiskehejren stod klar på engen.


Fiskehejre - Foto Kurt Rasmussen

En flot Mosehornugle dukkede op inde over land og viste sig pædagogisk en kort tid syd for os, mens den langsomt og i starten fuglt af et par Gråkrager trak ud over havet og forsvandt i retning mnod Læsø.

I teleskopet får vi kort efter øje på en lille falk der sidder på en sandtue på vaden og spejder efter bytte. Kort efter letter den og forsvinder hurtigt mod syd. Falken var en Dværgfalk på besøg i området.

Ved spidsen af tangen holder vi et kort hvil og drikker kaffe. Rødben synger flere steder og et par stykker går også i luften og fortæller, at vi ikke skal komme for tæt på. Tårnfalk patruljerer over engene og muser ind imellem. Måske en lille mus tiltrækker dens opmærksomhed.


Rødben - Foto Kurt Rasmussen

Endnu en Mosehornugle dukker op i kanten af enngene mod vest og den bliver længe nok til at alle får mulighed for at se de særlige kendetegn der er så karakterisatiske for Mosehornuglen. Runde vingespidser, lysegule pletter under vingen og det store flade hoved. Flugten stille og rolig med langsomme bløde vingeslag.

Toppet Skallesluger (3 stk) haster over vaden mod syd mens en større spredt flok Gravænder spejder efter dem. Mens vi står og nipper til den varme kaffe, høres også den karakteristiske sang fra Storspover, som står et sted på vaden syd for os.

På vejen tilbage til bilerne ser vi:

- Sanglærke
- Engpiber
- Tornirisk
- Rørspurv
- Musvit
- Tårnfalk
- Rødben
- Gråkrage
- Hættemåge
- Sølvmåge


Rørspurv han - Foto Marianne Birkemose

Tak for en god tur

 

Kurt Rasmussen, Frismosevej 27, 9330 Dronninglund - mail@kuras.dk - 4021-6477